Прокуратурата в германския град Кемниц потвърди, че са се отказали от

...
Прокуратурата в германския град Кемниц потвърди, че са се отказали от
Коментари Харесай

В Германия продават бесилки за "мамчето" Меркел

Прокуратурата в немския град Кемниц удостовери, че са се отказали от разследване на обществен клуб, който е продавал миниатюрни  бесилки с прикачени бележки към тях, на които пишело " Запазено за Ангела " Мамчето " Меркел " и " Запазено за Зигмар " простака " Габриел ", оповестява " Дойче веле.

Меркел е канцлер на Германия , а Габриел е вицеканцлер и настоящ външен министър.

Бесилките за първи път са били видяни през октомври 2015 година на демонстрация в Дрезден, проведена от антиислямското придвижване ПЕГИДА, въпреки че проверяващите са се съсредоточили върху обвиняванията, че " родолюбив " обществен клуб в град Нидердорф, дребен град покрай Кемниц, желал да прави и продава реплики на бесилки те за 15 евро.

От прокуратурата прецизираха, че  бесилки те не представлявали " апел за осъществяване на закононарушение ", защото те са били единствено за продажба в клуба и са се предложили на дребен брой хора.

Нещо повече,  бесилки те не трябвало да се схващат безусловно, а единствено като " алегорично предпочитание за политическата гибел на назованите политици ", прецизират немските прокурори, като прибавят, че думите " мамче " и " простак " показвали, че смъртните закани не били сериозни и че затова бесилки те трябвало да се преглеждат като изкуство.

Берлинският юрист Кристиян Шерц е разгневен от формулировките на прокуратурата, определяйки ги като провал на върховенството на закона в провинция Саксония, където се намират Кемниц и Нидердорф.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР